http://www.forum.rd-kocevje.si
http://forum.rd-kocevje.si/

OBVESTILO: Ribolov na Rudniškem jezeru
http://forum.rd-kocevje.si/viewtopic.php?f=1&t=749
Stran 1 od 1

Avtor:  kostevc [ Pe Avg 24, 2012 10:54 am ]
Naslov prispevka:  OBVESTILO: Ribolov na Rudniškem jezeru

g. Tomaž Arko, predsednik RD Kočevje:

Spoštovani člani, članice, gostje in vsi ki imate radi krapolov,

Zaradi neljubih dogodkov , ki so v zadnjem obdobju žal močno škodovali tako ugledu naše družine in tudi ribiškemu turizmu ( kraparjenje ) , saj se je celo že spisala globa zaradi »kampiranja« sem občino Kočevje zaprosil za takojšnji sestanek glede dokončne rešitve šotorjenja ali če že hočete krapolova na Rudniškem jezeru .

Na današnjem sestanku med občino Kočevje , ki so jo zastopali župan, podžupanja, vodja oddelka za okolje in prostor in občinski inšpektor in RD Kočevje, ki sem jo zastopal kot predsednik sta obe strani dosegli naslednji dogovor :

Za potrebe večdnevnega krapolova se dovoli postavitev šotora ( neprekinjeno ), občini pa bomo poslali vlogo za soglasje do konca kraparske sezone .

V tem času bo občina dopolnila 10.člen odloka o kampiranju, ki bo to dovoljeval v bodoče, tako, da ne bo več prihajalo do nesoglasij .

Ko bo sprememba odloka uradno potrjena, bomo to tudi v RD dopolnili pri ribolovnem režimu in tudi zapisali na dnevne dovolilnice .

Seveda pa bomo zapisali in to je prav gotovo tudi v našem interesu, da naj bo šotor resnično kraparski šotor ( zelene ali maskirne barve ) za največ dve ali tri osebe . Mislim, da je prav da v to okolje ne sodijo različne ponjave, cerade, polivinili ali še kaj podobnega , saj to kazi podobo .


Torej, od danes dalje je kraparski šotor legitimen, na morebitne prijave naših »prijateljev« pa inšpekcija ne bo več odreagirala, saj bo občina zagovarjala zgoraj zapisani dogovor.


Pa še malce za rezime :

Rešitev glede podiranja šotora čez dan se je izkazala za neposrečeno . Sankcioniranje , ki se je dogajalo v zadnjih dneh, je žal potekalo solistično in brez vednosti župana ali podžupanje . Moram povedati, da je bil občinski inšpektor do nas zelo korekten, slej ali prej pa je moral izpolniti »ukaz« svojega nadrejenega . Občina obžaluje nastalo situacijo in želi z nami še naprej aktivno sodelovati, saj se zaveda , da je samo naša dejavnost na jezeru tista, ki lahko kaj doda kočevskemu turizmu .

Vem, da smo med drugim utrpeli tudi finančno škodo, saj je obisk ribiškega turizma na jezeru padel na ničlo in vem, da bomo z veliko truda ponovno zadevo pripeljali na prejšnjo raven. Pa vendar velja poskusiti, saj imamo za to vse resurse ( bogato vodo in prijazne člane naše RD, korektne čuvaje…)

Ekipa, ki se je v tem času na novo oblikovala na jezeru je mlada in zagnana, vsa zahvala gre Nejcu, Blažu, Franciju, Sergeju…..

Torej , pokličite svoje prijatelje, ki radi kraparijo in ki jim je ljubo naše jezero, naj ponovno pridejo k nam, seveda pa velja povabilo v prvi vrsti za naše zveste in cenjene člane , ki jih ni malo in ki so stopili v naše članstvo širom iz cele Slovenije .


Pa lep dan in vikend vam želim, pa kakšnega kapitalca tudi….

Tomo

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/