Neodgovorjeni prispevki | Poglej aktivne teme Danes je Ne Dec 06, 2020 2:42 amOdgovori na temo  [ 8 prispevkov ] 
 Režim - roparice 
Avtor Sporočilo

Pridružen: Sr Sep 01, 2010 11:07 pm
Prispevkov: 31
Odgovori s citatom
Odgovor Režim - roparice
Pozdravljeni. Zanima me, če je še kdo od članov mnenja, da bi se moral režim roparic (ščuka) spremeniti. Ko sem se pogovarjal s posameznimi člani so le te izrazili željo po določenih ukrepih tako, da bi bilo fajn, da bi kako rekli na to temo, se kaj med seboj dogovorili in potem na občnem zboru predlagali. Kraparjem je uspelo, lahko tudi nam! Sam se že nekaj časa zavzemam zato, samo sem bil tiho in v upanju, da bodo naši vodilni naredili kako spremembo v smeri športnega ribolova. Sedaj pa ko vidim kaj se dogaja in govori, preprosto ne morem biti. Za krapa je poskrbljeno, prav tako sulca, za ščuko pa kakor, da ribiška družina nima volje... Najbolj so me presenetile govorice, da je v interesu ribiške družine in samih vodilnih s predsednikom na čelu, da se velika ščuka pobija na podlagi predpostavke, da ta riba dela škodo. Ne vem ali je to res ali zgolj s tem posamezni člani opravičujejo svoje početje. Žalostno je, da ribiči niti ne poznajo prehrambenih navad rib katerih lovijo! Ščuko ni treba enačiti s somom! Res je, da poje od ptic, glodalcev, žab, rib…vendar ne poje 10 kosov dnevno. Tudi sama selekcija plena je preračunljiva, bodisi mlade, bolne ali ranjene živali. Odstranite ščuko iz ekosistema pa boste videli posledice! Razumel bi, da take primitivne mečejo ribiči, ki lovijo drobiž ampak da to rečejo spinerji… Kolikokrat kraparji ujamejo soma, pa le tega izpustijo. Pa jim ta dobesedno dela škodo. Dajte no, več škoda naredi vaš precenjeni sulec kod pa ščuka iste velikosti…

Uglavnem, sam imam nekaj predlogov:

- Dovoljen ribolov iz čolna - vse leto (Rudniško jezero). Kot vemo je to kraparska voda in za nas spinerje dejansko zmanjka prostora. Tam kjer se da lovit je bodisi krapar ali pa kopalec. Veliko je bilo polemik okoli tega, kako bi se shajali kraparji in spinerji drug z drugim, etika, kontrola itd. vendar bi se z malo premisleka vse uredilo. Voda je za moje pojme dovolj velika za vse, od ukinitve razvoza vab kraparji redko lovijo 150 metrov plus, kar tri deli obale so bodisi težko dostopni, ni placev, malo kraparjev ali pa je tu ribolov prepovedan (od skalce do male plaže, od male plaže do vrb, od pavloviča do otokov). Tu bi spinerji nemoteno lovili blizu obale. Lahko bi se določilo vstopno/izstopno mesto, ne vem luka pod ribičem, glavna plaža. Tako bi čuvaji imeli olajšan pregled nad številom ribičev. Tudi ostali prostori ne bi smeli delati težav, tam kjer bi pač bil krapar tisti trenutek spiner ne bi lovil in obratno, če bi krapar prišel na mesto in bi tam že bil spiner bi lahko malo počakal, saj se bo spiner kmalu premaknil. Skratka vse se da če se hoče. V nasprotnem primeru se bodo morali kraparji navadit, da bo poleg palic stal spiner in lovil ribe…

- Določitev zgornje meje (Ščuka – Rinža, Rudniško jezero). Prepričan sem, da bo ta predlog zavrnjen še preden bom spregovoril, dobil bom zgolj kak kremenatel v glavo, he he. Da pojasnim, sem mlad športni ribič in RAD JEM RIBE, se pravi nisem totalno C&R ribič. Vendar ne razumem zakaj bi pobijal kapitalne ribe. Kogarkoli vprašam mi pove isto, idealna ščuka za peko je med 60 in 80 centimetri, zakaj potemtakem tolčejo večje ribe. Če jih za trofejo, za na steno. Smo v 21. stoletju in raje imam na steni trofejo v obliki slike kod pa neko nagačeno zadevo. Poleg tega je za kvalitetno prepariranje potrebno kar nekaj denarja, smo pa v kriznem obdobju, letos smo celo pocenili karte zaradi tega razloga, tako da ne vem. Če pa pogledam iz drugega zornega kota, nekateri imajo radi ščuko na steni, drug pa bi imel raje Diva (krapa) s svojimi 26 kilogrami, pa ga ne more imeti zaradi režima…ne vem zakaj bi potemtakem delali razlike, riba je riba ane. Tretji razlog zakaj zgornja meja. Ribiška družina naj bi delala na dolgoročnosti kar se tiče populacije ščuke. Letos naj bi vložili 10.000 kosov mladic, vse lepo in prav. Vendar je to hkrati smešno. Obenem vlagamo mladice a hkrati pobijamo (morda namerno) kapitalne primerke, kateri dajejo največji in najkvalitetnejši zarod! Kot pa sem seznanjen pa se pri nas ščuka uspešno drsti. Tako da sami ne naredimo nič koristi. In še četrti razlog, za nas športne ribiče najbolj boleč, vsako leto je slabše stanje s populacijo kapitalnih rib! In s tem je povezan tudi upad ribiškega turizma kar se tiče spinanja. Zanimivo bi bilo videt take odločitve pri krapariji. Dajmo pobit večino krapov 10+ kilogramov potem pa vložimo 10.000 komadov porcijskih krapov. Me zanima kak bi bil odziv Blaža ter ostalih kraparskih kolegov na to dejanje.

- C&R režim (Reško jezero). Ob tem predlogu bi zopet letele kritike in polpeti. Seznanjen sem, da je to revir ujemi in vzemi. Če se že gremo tako politiko, bi moral biti malo boljši čuvajski nadzor ter vložki rib bi morali biti večkrat kot pa samo 1x letno. Treba je nekako ohranjati tisto normalno raven ribje populacije. Se jo pa žal ne. Tisti ki je bolj pogosto za vodo to ve. Statistika je eno, dejansko stanje je drugo. Po vsakem vložku je na vodi naval in riba se preprosto izlovi…sploh v prvih dveh tednih ko je še zmedena! Zato bi bilo pametno za ta čas zaprt ribolov. V primeru C&R revirja pa je vse kar bi potrebovali je redno čuvajsko službo!

To so moji predlogi, če ima pa še kdo katere druge, boljše pa kar na dan z besedo. V naši ribiški družini imamo super revirje, sploh Rudniško in Reško jezero. In z malo modernizacije režima bi lahko ti postali top destinacije za športni ribolov ščuke! Kajti prizorov iz mojih otroških let, ko so pod mostom stala polena že daleč ni!


Če Okt 24, 2013 6:01 pm
Profil

Pridružen: Če Jul 10, 2008 9:07 pm
Prispevkov: 42
Odgovori s citatom
Odgovor Re: Režim - roparice
Pod zgoraj navedenim naredim črto in se podpišem. Z vsem se popolnoma strinjam. Vedno je pa tako, lažje rečeno kot storjeno. Imamo revir v katerem so pretežno krapi in revir, ki je v bistvu revir roparic in imamo revir kjer najdemo oboje, oziroma je bilo včasih tako. Zato je po mojem mnenju pomembno da ribe in revirje enačimo in se ne daje nobeni ribi prednosti. Če bi imeli recimo samo Rudniško jezero bi se seveda osredotočili zgolj na njega. Tudi sedaj se jezeru posveča največ pozornosti, čeprav imamo še 2 čudovita revirja, ki pa sta vedno bolj izropana. Seveda zakaj je tako? Vsak pri sebi ve zakaj je tako vendar si en drugemu to zakrivamo. Tako je zaradi interesov posameznikov, skupnih interesov pa se nikoli ne išče.
Ko sem omenil naše izropane revirje, sem se spomnil na pogovor s kolegom. Omenil je, da se je pogovarjal z ribičem o Rinži. Dejal je, da je pred leti ujel kapitalno ščuko, sedaj pa sploh noče več stopiti na breg rinže, saj noče pokvariti lepih spominov. Že tukaj vidimo, da tudi tuji ribiči, gosti, ali naši člani iz drugih občin vedo, da ni več tako kot je bilo. Kar seveda vpliva na turizem in tudi kapital naše družine se bo morda sčasoma hitro manjšal. Ali so fanatiki ribolova podlegli gospodarski krizi, ki nas je v glavnem vse "zadela" ali pa enostavno te želje več ni. Glej ga zlomka, 20 eur za dnevno karto, da bi lovil male cigare in šibice?

Morda sem nametal vsega malo povprek, vendar mislim, da se bo dalo razumeti moje sporočilo.

Dober prijem!


Če Okt 24, 2013 7:00 pm
Profil

Pridružen: Če Nov 16, 2006 8:20 am
Prispevkov: 597
Kraj: Potok [Kostel]
Odgovori s citatom
Odgovor Re: Režim - roparice
Odgovor, g. Tomaž Arko, predsednik RD Kočevje:

Spoštovana mlada kolega ( Falko, Peter ),

ker smo pred kratkim na Reško jezero vložili kar nekaj lepih ščuk in ker mi je Matija obljubil, da bo nekaj o tem »prilepil« na spletno stran in na forum, sem seveda danes malce pokukal , da vidim če je kaj novega ….
Pa zagledam , da je nekaj novega pod temo Predlogi,pripombe…nekaj novega . Ob prebiranju teksta, ki ga je zapisal Falko in kjer v uvodu govori o spremembi režima glede ščuke in tudi na splošno o tej , vsaj zame čudoviti ribi, sem zelo hitro doživel žal še eno razočaranje, ki sem jih sicer s strani članov in ostalih ljubiteljev ribolova doživel že mnogo . Moje ime ( beri – predsednik ) se je nemalokrat zlorabljalo in tudi v tem postu sem to doživel .
Ne morem verjeti, da lahko nekdo mirno zapiše, da tudi predsednik podpira pobijanje kapitalnih ščuk z razlago take nebuloze, kot jo navaja Falko .
Preprosto tega ne bom požrl in zahtevam opravičilo ! Da se kaj takega poskuša naprtiti meni, ki sem dolga leta iskal in nabavljal, vlagal in tudi čuval ščuke, zato porabil veliko časa, jemal dopust itd…Ravno zadnji vložek na Reškem me je »koštal« dneva dopusta, ker med tednom tako ne dobiš nikogar , ki bi bil pripravljen kaj narediti…Pa ni to očitek, saj rad počnem take stvari..
Dragi mladenič, pa kdo misliš, da je vsa ta leta skrbel, da smo prihajali tako ali drugače do večjih ščuk , jih vlagali intenzivno tudi v Rinžo in Rudniško..
Nikoli se nisem hotel »hvaliti«. Ampak sedaj mi je prekipelo , lahko ti samo mirno zatrdim, da je to izključno moja zasluga !!!!
Prešaril sem celo Slovenijo, da sem prišel do lepših ščuk in žal med drugim tudi naivno nabavljal ščuke, ki so predvsem v Rudniško in Rinžo zanesle »kugo«…pa sem ob nakupu vedno dobil vsa ustrezna potrdila…Enostavno zaradi tega v Rinžo zadnji dve leti nismo upali vlagati večjih ščuk, voda je žal bogato okužena …Na Reškem je zgodba glede drugačna !
Enako velja tudi za nabavo ostalih rib, med drugim tudi krapov, pa se mi o tem enostavno ne da več pisariti …
Žal mi je, da s Petrom podcenjujeta vložek 10.000 mladic, ki bodo, v to sem prepričan, vsaj nekatere zelo hitro zrasle v kapitalne primerke…
Ko smo vlagali ščuko za »pod trnek« smo imeli na Rinži res tudi povečan obisk turističnih ribičev, ki pa nikoli ni pokril stroška nabave. Ščuka je namreč zelo draga ( kg 15 € + DDV )…Povprečna teža teh ščuk je bila 3 kg ( dovolilnica je 20 € ), pa si sam izračunaj…žal so nekateri gostje in tudi člani veselo mesarili in domov odnašali veliko več, kot je dovoljeno. Pred leti sem po kar nekaj tel.klicih naših članov ( pazi, besede : Arko, daj pridi gor, dva »bosanca« že dva dni kradeta ščuke, mi se ne upamo…ti boš kot po navadi to že zrihtal )..In tako sem oddirjal med službo na jezero in res naletel na dva , ki sta govorila bolj slabo slovensko…in kaj sta imela pri sebi v vrečah : 8 ščuk !!!!! ne bom pisal, kaj se je potem dogajalo, ampak ostal sem samcat, ostali so gledali od daleč…itd, itd…
Pišeta o izropanih revirjih….prosim vaju, ne podcenjujta mojega dela in dela RD Kočevje na področju vlaganja in to vseh vrst rib. Smo daleč na prvem mestu v Sloveniji ( tudi po ščukah ! )…
Koliko ščuk smo ( sem ) reševali pod zapornicami in jih vozili nazaj, to verjetno malce poznata…marsikdo bi jih pustil, naj »crkujejo v tisti smrdljivi brozgi«

Sicer pa, moj mandat in delo v RD se izteka in takšne žaljive ter nepreverjene besede ( podtikanja ) so samo dovolj velik razlog, da se umaknem !
Vam , mladim in nadebudnim in tistim , ki veliko govorijo pa bom zaželel veliko uspeha v bodoče pri vodenju družine.

p.s.

V vajinem pisanju sicer večini zapisanega lahko samo pritrdim in veseli me, da imamo tudi nekaj takšnih, ki cenijo in spoštujejo ščuko…pustita ostale ribje vrste ( sulec…premalo poznata zadevo ) in ne poslušajta vsakega , ki komaj čaka, da samo kritizira …
Osebno podpiram idejo o spremembi režima vijačenja na Rudniškem, Rinži in Reškem…pripravita konstruktiven predlog in na dan z njim na občnem zboru, prvi bom za ! Okrepiti pa boste morali delo čuvajske službe ( čuvajev imamo sicer preveč ) . To je edino področje, kjer žal nisem uspel , poskušal sem marsikaj, pa se pač ni izšlo . Je pač takšno delo, kjer večina hitro obupa in se raje umakne … Če bi tu uspeli, bi se tudi ščukam veliko bolje godilo, tistim seveda, naivnim, takoj po vložku..

Erik, žal mi je, da si mi ravno ti pokvaril dan…res škoda..

Pa LP, DP in čestitke za prvo mesto pri sosedih preko Kolpe …

Tomaž Arko -Tomo

_________________
:. Kupa iše teče, i va Kupi so iše velike ribe! ;) .:

Obišči >>> http://www.kostevc.si
Foto >>> http://kostevc.blogspot.com/


Pe Okt 25, 2013 11:41 am
Profil WWW

Pridružen: Če Jul 10, 2008 9:07 pm
Prispevkov: 42
Odgovori s citatom
Odgovor Re: Režim - roparice
Vidim ste nekoliko užaljeni, ampak z vsem spoštovanjem, tukaj ne gre za nobene osebne zamere, obrekovanja ali kaj podobnega. Oba želiva nekako izboljšat ali pomagat pri kakšnih spremembah. Tukaj gre še vedno za dobrobit ribiške družine, ribičev in seveda tudi rib.


Pe Okt 25, 2013 12:54 pm
Profil

Pridružen: Sr Sep 01, 2010 11:07 pm
Prispevkov: 31
Odgovori s citatom
Odgovor Re: Režim - roparice
Spoštovani predsednik Tomaž Arko,

začel bom kar z opravičilom. Moj namen ni bil blatit vas ter ostalih članov. Gre se le za dobrobit ribiške družine in v tem primeru stanja ščuke. Za to se iskreno opravičujem! Vendar se mi zdi, da se nismo popolnoma razumeli. Da razjasnim, jaz ne trdim, da je to res! To sem omenil, ker so take in drugačne govorice prihajale do mene zadnji dve leti in žal ne morem biti tiho. Na vprašanje »Zakaj si jo vzel?« je sledilo bodisi »Zato, ker dela škodo, sam Tomo je rekel, da sem storil prav!« ali pa »Zato, ker pojedo druge ščuke, Tomo podpira, pravi, da bo zato več ščuk!«, zmaga sicer izjava kot je »Zato, ker je preprosto prevelika, kaj če živet!«. V teh obtožbah se niste znašli le vi, tudi marsikateri čuvaj. O imenih tu ne bom, zato bo priložnost, ko bomo skupaj na kaki akciji. Priznam, da sem si sedaj nekoliko oddahnil. Upal sem, da bo vaš odgovor tak kot je in za nastalo zmedo se še enkrat opravičujem! Kajti, če bi tako početje podpiral sam vrh, ribolov ščuke pri nas ne bi vodil nikamor!

Kar se tiče vašega dela, vloženega truda, gospodarjenja, vložkov ščuk (ter ostalih rib) lahko rečem samo kapa dol in še tako naprej. Tudi sam sem na razpolago v kolikor čas dopušča in z veseljem bom priskočil na pomoč, samo obvestiti je treba. Letošnjega vložka (10.000 mladic) sam ne podcenjujem. Prepričan sem, da je enakega mnenja Peter. Tu pa bi se ustavil samo za hip. Če se postavimo v vlogo ščuke, od samega vložka je ta mladica ogrožena. Sprva s strani vrstnic, večjih sester in ostalih roparjev, ko pa bo zrastla na kake 30 cm pa bo postala plen nas, ribičev. In tako bo od vsega vložka ostalo kakih 20% rib, ki bodo zrastle v želene mere (60-70 cm) ter od tega nekaj primerkov, ki bodo presegli 90+ cm. Hočem povedati, da je vsaka posamezna mladica praktično celo življenje v nevarnosti. Zato se toliko zavzemam za uveljavitev zgornje meje, da bo vsaka riba imela možnost, da doseže to »varno cono« v kateri bo brez nevarnosti živela dalje. Tako kot smo to storili pri krapariji. Kar se tiče vložkov kapitalnih rib in pri takem režimu kot je sedaj, te sam ne podpiram. To je nesmiselno in dosegli bomo le finančno izgubo. Če bi bil režim drugačen, tak da bi zagotavljal obstoj tovrstnih primerkov, potem da. Če pa v naši vodi razhaja bolezen, potem pa nimamo kaj.

Ko je govora o izropani vodi s tem ne mislim vodo v kateri ni ščuke ampak vodo v kateri ni ali pa primanjkuje »lepih« ščuk. Ščuk je dosti, na sami Rinži se da ujeti tudi po 10 ščuk dnevno v pičlih par urah, vendar so vse tu okoli 40-50…, seveda se dobi tudi večje. Samo v večini primerov ko večja nasede, nasede za vedno. Sam intenzivno lovim zdaj 3 leta in vsako leto je slabše. Pravim hvala bogu, da je Rinža toliko obrasla, da vsaj nekako onemogoči ribolov. Spet druga zgodba je na Mahovniškem koncu…to lahko objasni Peter sam. Kot ščukarska destinacija sama Rinža izgublja pomen. Vsak ribič širom Slovenije bo prišel z željo po borbah z lepimi ribami in ne malimi cigarami. Zato se pa raje odločajo za druge destinacije. Kako to vem, ker mi marsikdo pojamra kako stanje imamo tu v Kočevju in ker sam za vodo preživim dosti časa. Zgodbe tu na forumu so zgolj zgodovina in lepotice katere je Kapš lovil v večini že zdaleč ni (dejansko te reportaže so v meni obudile tisto staro ščukarsko žilico). Kar pa se tiče Reškega jezera je pa top voda v Sloveniji tisti mesec in pol po vložku, potem pa se zadeva umiri. Pravim, statistika je eno, dejanska situacija je drugo.

Kar se tiče čuvajev. Sam vem za tri čuvaje, ki dokaj redno opravljajo svoje delo, pri tem nobenega na Reškem jezeru! Tudi na Rinži je že praznik, da katerega srečam (za sedaj edino Blaža), Rudniško jezero pa je dobro pokrito! Lansko leto je nekaj članov namensko opravljalo ribiški izpit, da bi kasneje lahko postali čuvaji (med njimi sem tudi sam), letos pa nas je šokirala izjava, da je čuvajev že preveč. Verjamem, da to ni v rokah ribiške družine ampak v zakonodaji RZS-ja. Sicer pa mi je to smešno, lahko bi bili veseli za vsakega dodatnega posameznika. Zato pa ne vem kaj počnejo ostali čuvaji?! Če ni volje naj mesto prepustijo nekomu, ki jo ima. Preseneča me tudi to, da vsako leto na občnem zboru, ko je tema poročilo čuvajske službe, je največji prekršek ta, da je nek ribič pozabil napisati datum ali pa je lovil na 3 palice, medtem ko sam vsako leto zaplenim par navez z živo ribo, dobim tudi kršitelje in jih opozarjam. Lansko leto smo bili priča tudi ekstremnemu mučenju na Reškem jezeru. Namreč ribič, ki je širom Slovenije znan kod C&R ribič je z dratom privezal 3 ščuke za korenine, se naredil francoza in lovil dalje. Eno ščuko (82 cm) smo uspeli locirati in jo izpustili! Jezi pa me tudi dejstvo, da se za par posameznikov ve kdo je in kaj počne pa se ne naredi nič…

Toliko zaenkrat iz moje strani. Upam, da sem zadevo pojasnil, če pa je še kaj spornega pa kar na dan z besedo. Kar se tiče predlogov upam da bo še kak član pokazal zanimanje in podal kak predlog.

Tudi vam lepo pozdrav in dober prijem, Erik


Pe Okt 25, 2013 3:30 pm
Profil

Pridružen: Če Nov 16, 2006 8:20 am
Prispevkov: 597
Kraj: Potok [Kostel]
Odgovori s citatom
Odgovor Re: Režim - roparice
Odgovor, g. Tomaž Arko, predsednik RD Kočevje:

Pozdravljen Erik,

opravičilo sprejeto…tisti, ki so in v to verjamem omenjali moje ime za izgovor, so pač »kalibri« ki so uspešno počistili Rinžo, sedaj pa poleg ostalih jokajo, da ščuk ni več…Ljudje smo pač takšni , da hitro pozabimo na dobre čase in kritike se kar vrstijo…Verjemi, da nihče od teh »jamrarjev« niti slučajno ne razmišlja tako kot vidva, ampak samo kako upleniti čim več…Polovili so pač kapitalne in sedaj jih je ostalo pač malo, te pa so hvala bogu postale še bolj previdne…Ščuka ne zraste čez noč do kapitalnih razsežnosti in Rinža že dolgo več žal ni habitat , kjer bi si lahko poiskala varno zavetje , z leti so izginili ( mulj ) prav vsi nekoč najbolj vitalni zalivi, struga se je zelo zožala in veliko svinjarije se je nabralo v njej . Za tako majhen in lahko dosegljiv revir pa je dovolj samo nekaj »lokalnih mojstrov« ( haklanje, nastavčki..), imamo jih med člani!!! in velike ščuke so res že redke . Enega specialista za »haklanje« , ki je potolkel kar nekaj metrskih predvsem v mestnem delu gotovo tudi ti dobro poznaš, druga dva pa obvladujeta zgornji del Rinže . Ti kalibri so praktično stalno za vodo in zelo so prebrisani, ob žal neaktivnih čuvajih jih je skoraj nemogoče »poloviti« …

Pa vendar, lanski pogin v mestu je kljub temu pokazal, koliko lepih ščuk se je skrivalo samo na tem delu Rinže ( 58 poginulih je bilo merskih in tudi večjih..)…in letos pogina ni bilo, med razlogi pa je tudi , da mi je po nekaj letih le uspelo prepričati Komunalo, da so postavili zbiralnik za Turjaškom naseljem , ki sedaj prestreza vso svinjarijo, ki je odtekala direktno v Rinžo ….kanalizacija v mestu je še vedno akutni problem in tu se še trudim , da bi še to posanirali…upam, da bom župana dokončno prepričal….

Vsekakor vaju bomo vključili v ekipo, ki skrbi za odlove ( zapornice, Livold ) v prihodnjem letu, če ne prej se bomo o tem dogovorili na občnem zboru…akcije so običajno ob sobotah ali popoldan .

Neaktivne čuvaje bomo razrešili in tako bo nastala možnost, da vključimo nove..ob šoku, da je čuvajev preveč pa : ministrstvo pač predpiše koliko čuvajev lahko ima RD za svoj okoliš in pika ! Pogodbe imamo kar z osmimi čuvaji in že to je nad standardi..V kolikor bi vsi opravljali vsaj minimalno svoje delo …..skratka potrebno je pogodbo prekiniti, čuvaja razrešiti , zaprositi z obrazložitvijo ministrstvo za pogodbe z novimi čuvaji …
V kolikor res misliš resno opravljati delo ribiškega čuvaja, te bomo prijavili na izpit v prihodnjem letu in morda bi lahko prišel do značke in izkaznice ter pogodbe do konca leta 2014…o tem se bova še pogovorila..

Za konec pa : vlaganje odraslih ščuk za pod trnek absolutno ni prava dolgoročna rešitev in ravno zaradi tega sem uspel nabaviti »svinčnike«…ti bodo čez čas ( vsaj nekateri ) zrasli v profesorice…
O spremembi režima pa seveda na občnem zboru…

LP,

Tomo

_________________
:. Kupa iše teče, i va Kupi so iše velike ribe! ;) .:

Obišči >>> http://www.kostevc.si
Foto >>> http://kostevc.blogspot.com/


Po Okt 28, 2013 10:02 am
Profil WWW

Pridružen: Če Jul 10, 2008 9:07 pm
Prispevkov: 42
Odgovori s citatom
Odgovor Re: Režim - roparice
Kar se tiče čuvajske službe sem tudi jaz zraven oziroma bi bil pripravljen to opravljat ob prostem času. Dobesedno živim za vodo, tako da bi bilo vse skupaj še toliko lažje.

Kar se tiče vključevanja v akcije, tu sem tudi za, Erik pa sigurno tudi. Če bomo poklicani in če bo čas se seveda pride pomagat.

Spreminjanje režima pa je nekoliko večja in bolj odgovorna stvar kot se sprva zdi, zato se bo treba do občnega zbora nekako dogovoriti oziroma izpeljati to kar smo si zamislili, seveda z dobrim argumentiranjem.
Lepo je videti, da ste, Tomaž, zainteresirani in da ste pripravljeni nas nekako podpreti oziroma stopiti korak naprej. Tako bo dosti lažje preiti k dejanjem.

Lep pozdrav in dober prijem!


To Okt 29, 2013 11:01 pm
Profil

Pridružen: Sr Sep 01, 2010 11:07 pm
Prispevkov: 31
Odgovori s citatom
Odgovor Re: Režim - roparice
Super. Čuvajski izpit opravim takoj ko bo to mogoče.


Če Okt 31, 2013 6:42 pm
Profil
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Odgovori na temo   [ 8 prispevkov ] 

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.